Boliger Bill – ændringer i retten til at købe ordningen

Rådets lejere er i øjeblikket at købe deres lejede ejendom efter 2 års lejemål. Dette er imidlertid ved at ændre. Fra den 18. januar 2005, nye boliger regningen bliver lov og de nuværende 2 år vil ændre til en periode på 5 år. Det betyder, at når forslagene træder i kraft, vil eventuelle nye Rådets lejer er nødt til at vente 5 år før at have mulighed for at købe deres ejendom.

Der er også et forslag om at forlænge den periode, hvor udlejere kan kræve ejere til at tilbagebetale nogle af eller alle rabat gives på en egenskab ved en tidlig videresalg.

I øjeblikket, kan køberne af en ejendom, der er blevet købt på retten til at købe ordningen, sælge efter 3 år med noget krav om at gøre noget tilbagebetalinger af rabatten. Forslaget foreslår dette bør forlænges til 5 år. Derfor vil enhver, der sælger en ejendom købt under ret til at købe ordningen inden 5 år efter køb, blive anmodet om at tilbagebetale en procentdel af den angivne rabat. Tilbagebetaling tal er som følger:-

I øjeblikket

Salg inden for 1 år – 100%

Salg i løbet af 2 år – 66%

Salg inden for de 3 år-33%

Forslag beløb

Salg inden for 1 år – 100%

Salg inden for det 2 år – 80%

Salg inden for de 3 år – 60%

Salg inden for de 4 år – 40%

Salg inden for de 5 år – 20%

Med det forventede fald kan i boligpriserne i 2005 (hvilket betyder lavere ejendom værdiansættelser) kombineret med de nye forslag yderligere restriktioner på Rådets lejere der ønsker at købe, nu være et godt tidspunkt at overveje en ret til at købe.

De foreslåede ændringer i retten til at købe ordningen omfatter foranstaltninger til at mindske tiltrækningen af købe en diskonteret ejendom med udsigten til at sælge det for at opnå en fortjeneste.

Den oprindelige idé om ret til at købe ordningen var at give almindelige familier mulighed for at eje deres egen hjem, noget de ikke måske har haft råd til ellers. Men der er bekymringer om, hvilke virkninger dette har haft på lokale boligmasse og et antal mennesker spekulation fra potentielle stormfald i dyre ejendom områder.

Udnyttelse i ret til at købe ordningen

Der har været flere ordninger hvor tredjepartsvirksomheder opfordrer lejerne til at købe deres hjem under ret til at købe ordning, ved at tilbyde dem kontante incitamenter. Lejeren køb af ejendom til en nedsat pris under ret til at købe ordning og samtidig udveksling af kontrakter til at sælge ejendommen til virksomheden efter 3 år som peger ingen rabat straf vil tilbagebetales. Lejer vil lease ejendom til virksomheden og flytte ud af hjem med et kontant beløb. Dette efterlader firmaet gratis kan leje ejendom på de nuværende marked lejesatser.

Efter tre år sælger lejer ejendommen til virksomheden. Virksomheden vil enten fortsætte med at leje ejendommen til markedskursen eller ejendommen vil blive solgt på på en betydelig profit.

Incitamentet for lejeren er det faste beløb, der tilbydes, som kan være hvor som helst fra £5.000 til £26000 men er normalt en procentdel af egenkapitalen for den købte ejendom. Dette kunne være attraktive for lejere, der ikke ønsker at købe deres nuværende hjem eller håbe på at købe en ejendom i et andet område, da det vil give dem en færdigsyet indbetaling for at købe et andet hjem.

De nye forslag er designet til at gøre denne type af salg mindre attraktive og forhindre spekulation samt at sikre lokale boliger for mindre velstillede.

De foreslåede ændringer i afsnit 180 og 182-189 Housing Act 2004 vil træde i kraft den 18/1/2005.

For mere information om ret til at købe pant, besøg ret til køb () hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.